Mинистърът на туризма Зарица Динкова заяви, че България се затвърждава

...
Mинистърът на туризма Зарица Динкова заяви, че България се затвърждава
Коментари Харесай

Министър Динкова: България се затвърждава като ключова спортна дестинация

Mинистърът на туризма Зарица Динкова съобщи, че България се затвърждава като основна спортна дестинация.  Тя участва на откритото състезание по тенис Sofia Open.

Динкова означи, че министерството е сигурен и благонадежден сътрудник при провеждането на редица международни спортни събития. 

„ Международният шампионат дава опция на София, а и България, да се трансфорат в дестинация на международния тенис хайлайф. По този метод привличаме туристи, които могат да се срещнат с културата, другите туристически обекти и атракции, които предлага столицата ни “, означи министър Динкова.

За осми път България е хазаин на шампионат от календара на Световната асоциация на професионалните тенисисти (АТР). Тенисът е атрактивен за младежите и деца от целия свят и през последните години усили доста своята известност в страната ни, означават от Министерството на туризма.

Французинът Адриан Манарино завоюва купата на шампионата по тенис за мъже на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562 815 евро. Поставеният под номер 2 Манарино надви във финала над британеца Джак Дрейпър със 7:6(6), 2:6, 6:3. Двубоят продължи два часа и 17 минути.

Sofia Open 2023 се организира от 4 до 11 ноември в „ Арена София " и зала „ София ", като хазаин е Българската федерация по тенис. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР