Министърът на туризма Зарица Динкова е подала заявление за напускане

...
Министърът на туризма Зарица Динкова е подала заявление за напускане
Коментари Харесай

Зарица Динкова напусна Зелено движение, тя и Лорер имат амбиции за евродепутати

Министърът на туризма Зарица Динкова е подала заявление за овакантяване на „ Зелено придвижване “, потвърдиха от партията пред OFFNews.

На въпрос дали тя ще се кандидатира за евродепутат на идните избори за Европейски парламент напролет от „ Зелено придвижване “ дадоха отговор, че Динкова има такива упоритости, само че към момента не е ясно дали фактически ще се кандидатира.

Наскоро от „ Зелено придвижване “ обществено отдръпнаха доверието си от министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Като причина бе изтъкнато, че министърът „ не е задоволително упорит в промените на бранш „ Околна среда “ и не реализира действителни резултати “.

По-рано през днешния ден от TravelNews написаха, че Динкова е напуснала управителните органи на „ Зелено придвижване “ още на 5 юни 2023 година и е прекратила участието си в партията на 22 ноември 2023 година OFFNews удостовери, че на 15 декември в деловодството на партията е постъпило заявление от Динкова за овакантяване на партията с дата 22 ноември.

Според изданието се чака Зарица Динкова да бъде в листата за евродепутати на „ Продължаваме промяната “ (ПП). Твърди се, че мястото в листата с претенденти за Екологичен потенциал ѝ е било дадено от съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

Източниците на OFFNews потвърдиха, че Динкова „ има упоритости “ за поста, само че че към момента не е несъмнено дали въпреки всичко ще се окаже в описите с претенденти за евродепутати на ПП-ДБ.

Най-вероятно двете обединения – Политическа партия и „ Демократична България “, ще влязат в разнообразни европейски фамилии. След последния народен съвет на „ Да, България “ ръководителят на партията Христо Иванов разгласи, че „ Демократична България “ поглежда към Европейска национална партия и поема курс към консолидация на дясното.

Според източниците на OFFNews измежду другите имена в Политическа партия, които се спрягат за кандидат-евродепутати, е някогашният министър на нововъведенията Даниел Лорер.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР