Министърът на туризма Василис Кикилиас обяви премахването на формуляра за

...
Министърът на туризма Василис Кикилиас обяви премахването на формуляра за
Коментари Харесай

Отпадат PLF протокола за влизане в Гърция, както и маската на открито

Министърът на туризма Василис Кикилиас разгласи премахването на формуляра за пасажери (PLF) за гости от всички страни при влизането им в Гърция. Мярката ще се ползва от 15 март по рекомендация на Експертната комисия.

Комисията също по този начин предложи увеличение на потенциала на туристическите рейсове от 85% на 100% от събота, 5 март 2022 година, като останалите защитни ограничения - естествена вентилация, потребление на маски - да останат такива, каквито са.

В хотелите се отстранява потреблението на ръкавици за еднократна приложимост за туристите по време на закуска. Използването на дезинфектант остава наложително. Премахват се покривките за еднократна приложимост. Новият специфичен протокол за санитарна употреба на туристическото място за настаняване ще влезе в действие от обнародването в Държавен вестник.

Премахва се наложителното носене на защитна маска навън от събота, 5 март, заяви и здравният министър Танос Плеврис след предложение на лекарите от съвета за надзор на пандемията.

Препоръчва се на хора от рискови групи, както и при събиране на повече хора на едно място, да се носят маски.

Премахва се също ограничаването за понижен брой на пасажери в публичния превоз, само че остават наложителни маските.

В комерсиалните обекти и заведения се влиза единствено със документ за имунизиране или негативен тест.

Гърция отстрани условието за тест при влизане в страната на имунизираните европейски жители, само че към този момент държавното управление не обмисля отпадане на документа за затворени публични места, обявиха от здравното министерство.

Опасността от заразяване не е минала, предизвестяват лекарите, като новозаразените дневно се движат към 20 хиляди души, само че спада броят на умрелите и интубираните в лечебните заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР