Министърът на туризма Стела Балтова коментира днес казуса с Музенидис

...
Министърът на туризма Стела Балтова коментира днес казуса с Музенидис
Коментари Харесай

Министърът на туризма коментира проблема с гръцкия туроператор

Министърът на туризма Стела Балтова разяснява през днешния ден проблема с " Музенидис травъл ", през която минават 70 % от резервациите на българските туристи за Гърция.

Припомняме, че предходната седмица от българския клон на компанията оповестиха, че стопират работа до 31 юли.

Балтова изясни, че незабавно откакто предишния петък е схванала за усложненията на компанията, се е свързала с гръцкия си сътрудник Хари Теохарис за по-подробна информация От диалога ѝ с него станало ясно, че все още " Музенидис травъл " не може да разчита на държавна помощ.

" Фирмата има усложнения, само че не е във банкрут, отново дублирам. Потърсила е помощ от други компании с интерес за вложения в нея. След това се наложи още едно удължение на периода, българската компания го удължи до 31 юли, в който няма да бъдат осъществявани никакви интервенции, като фирмите както и българската, която дължи доста повече средства на българските туроператори, в сравнение с гръцката, се надяват да получат някакво кофинансиране. За страдание както и в Гърция, по този начин и в България двете компании нямат, не са част от гаранционен фонд и разчитат само на застраховка, която е доста дребна ", сподели министър Балтова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР