Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че заради констатирани драстични

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че заради констатирани драстични
Коментари Харесай

Нарушения на 10 плажа, може да останат без концесионер

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че поради установени фрапантни нарушавания 10 плажа са пред преустановяване на концесионните контракти.

По думите на Ангелкова най-вече нередности са открити по плажните линии на Южното Черноморие.

" Слънчев бряг - Централен, при инспекцията са открити фрапантни нарушавания, свързани с съществуването на бетонови площадки към 6 заведения. Тук са наложени неустойки за над 32 000 лв., които ще бъдат изискани от нас и настрана от това би трябвало да бъдат отстранени тези несъответствия ", изясни Ангелкова, представена от bTV.

Междувременно от компанията концесионер на плажа Слънчев бряг - Централен " Вени-М " ЕООД са безапелационни, че на плажа и на територията на дюните не са осъществявани никакви изкопни и строителни действия.

В известие до медиите концесионерът на плажа написа, че техни чиновници, подизпълнители или наематели, не са правили действия на пясъка и дюните в региона сред хотел " Бургас " и станцията на Министерски съвет в курорта.
" Не желаеме да прокарваме никакво осветяване или пък имаме желание по какъвто и да е метод да повреждаме предпазените дюни ", изясняват от компанията и допълват, че към този момент са изпратили сигнали до Районната прокуратура в Несебър, локалното РПУ, РИОСВ-Бургас и до Министерството на туризма с гледище органите да извършат цялостна инспекция по случая.

Според концесионера от екоинспекцията в Бургас към този момент са създали инспекция на терена, при която не са открити нарушавания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР