Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че подчиненото ѝ ведомствео

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че подчиненото ѝ ведомствео
Коментари Харесай

Ангелкова сезира КЗП за хотел в Бяла, който работи без категоризация

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че подчиненото ѝ ведомствео ще сезира Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) по отношение на апартаментен хотел " Бяла бийч ризорт " в Бяла.

Хотелът работил без категоризация. Нарушението е открито при ревизия на място, като инспекцията е била взаимна с Национална агенция за приходите.

До 2015 година хотелът е имал годна категоризация от две звезди , избрана от община Бяла, пишат от пресцентъра на МТ. По закон категоризацията до две звезди се издава от съответната община, а Министерството на туризма категоризира обектите от 3 звезди нагоре.

От две години обаче хотелът е упражнявал активност в нарушаване на Закона за туризма .

 Ангелкова отново пробва със възбрана на палатките
Ангелкова отново пробва със възбрана на палатките

Тя касае дюните, само че по какъв начин ще се открива това?

През 2016 година е подадено искаше за повишението на категорията на хотела. Искането обаче не било утвърдено от МТ поради несъответствия на документите към условията на туристическия закон.

Ангелкова беше безапелационна, че в тази ситуация ще се търси оптималната глоба от 10 000 лева МТ ще предложи и прекъсване на обекта, до момента в който той не се приведе в сходство.

Важно било и неотложно да се започва процедура по категоризация на хотела, с цел да може да упражнява активността.

Стана ясно и че в министерството е получена групова тъжба от притежателите на жилищата в комплекса.

В тази връзка Ангелкова прикани притежателите и шефовете на обекти да бъдат прецизни, тъй като категоризацията за местата за настаняване е наложителна.

" Проверките ще продължат, прилагаме законите, с цел да се подсигурява качеството на туристическия артикул ", означи министърът. Най-фрапиращите случаи , изискващи санкции, за цялото Черноморие били главно в хотели с по-нисък клас , които се категоризират от общините.

 Министерство на туризма разкри 6 противозаконни заведения
Министерство на туризма разкри 6 противозаконни заведения

Обектите се намират на неохраняемия плаж на Шкорпиловци

На журналистически въпрос за нерегламентираните заведения на плажа в Шкорпиловци министър Ангелкова разяснява, че чака от кмета да влезе в пълномощията си и да подреди премахването на обектите. Заради бездействието на общината през днешния ден още веднъж е изпратена инспекция на място и отново ще бъде подаден сигнал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР