Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква днес среща с ръководството

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква днес среща с ръководството
Коментари Харесай

Ангелкова свиква среща с ръководството на „Астрал Холидейз“

Министърът на туризма Николина Ангелкова привиква през днешния ден среща с управлението на „ Астрал Холидейз “ и застрахователното сдружение „ Уника “ АД.

Причината е оповестеното преустановяване на активността и започването на процедура по неплатежоспособност на туроператора. „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД има годна застраховка със застрахователната компания „ Уника “ АД. Лимитът на полицата е 700 хиляди лева и е за период до 14.11.2019 година.

В момента се работи по изясняване на точния брой туристи, които имат контракти за туристическа услуга с “Астрал Холидейз “. Дружеството твърди, че пътуванията на главната част от туристите, закупили почивки, които сега се намират зад граница са платени. Компанията осведоми още, че клиенти, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания. В формалната позиция на сдружението се споделя, че потребителите на „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания, само че „ АСТРАЛ “ не е заплатил към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон.

Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи обстановката, с цел да бъдат предпазени ползите на туристите съгласно разпоредбите на българското законодателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР