Министърът на туризма Николина Ангелкова ще пълни плажовете по Българското

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще пълни плажовете по Българското
Коментари Харесай

Министър Ангелкова ще пълни плажовете със спешна стратегия

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще цялостни плажовете по Българското Черноморие с нова тактика. Тя обаче се създава от външна компания и ще бъде подготвена някъде в края на август, когато настава краят на така и така късия летен сезон по нашето море. Месеци преди началото на отпускарския сезон  и макар предизвестията на бизнеса и на анализатори за сериозен спад на записванията от чужбина министърката повтаряше, че не се чака съществено понижение. С настъпването на дейния летен сезон българските плажове се оказаха пусти, с по-малко непознати летовници. В същото време колоните от коли от България към Гърция се усилиха фрапантно.

За новата тактика Ангелкова заприказва по време на среща в сряда с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Варна Иван Портних. Според Министерството на туризма на срещата са били показани изследване и създадени модели за поддръжка на проведения туризъм, чрез който да бъде повишен притокът на още туристи за дестинация България. Стратегията се създава от компания „ Ърнст енд Янг “ по самодейността на министерството.

От " Ърнст енд Янг " били създали няколко разновидността, " само че и най-консервативният модел демонстрира отличен резултат от ограниченията за стимулиране на проведения туризъм. Пилотният план е квалифициран след изследване на опита на конкурентни на България туристически страни ", обясниха от туристическото министерство. Пилотният план щял първо да се задейства по морето, а след това обсегът му да се разшири ". Ангелкова обаче се похвали, че " приемането на сходни ограничения би имало основно значение за гарантиране на постоянен туристически поток в среда на изключителна конкуренция в района и мощна пазарна динамичност ", гласи известие от пресцентъра.

До публицистичното привършване на броя в. " Сега " не получи отговор на въпросите по какъв начин и по кое време е била определена компанията съветник и против каква сума се изготвя тактиката.

На фона на валящите отвред сигнали за мощно повишени цени по българските плажове министър Ангелкова твърди, че най-често срещаните цени за прилагане на чадъри и шезлонги не надхвърлят 5 лева Според Министерството на туризма най-високата цена за чадър е на " Перла " - 25 лева, като за шезлонг там се заплаща по 10 лева, а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лева. Най-ниската оповестена цена е на къмпинг " Нестинарка " - по 0.36 лева, за чадър и за шезлонг. Става дума обаче за концесионни контракти, сключвани по разнообразни правила в разнообразни интервали. При старите контракти няма записана цена на услугите на плажа и надлежно те няма по какъв начин да се управляват.

БАРИЕРА

И това лято достъпът до плажа на Русалка е скъпо наслаждение. Летовници се оплакаха пред Нова телевизия, че с цел да се стигне с кола до плажа, трябва да се употребява паркинг към комплекса на цена 8 лева Общинският път е заграден с преграда. Миналата година таксата е била 6 лева За пешеходно прекосяване не се заплаща, само че на практика няма по какъв начин да се мине. Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев съобщи, че паркингът е противозаконен, а земята под него е горски фонд. Според управата на комплекса обаче всичко е в реда на нещата. Русалка е част от бизнес империята на семейство Баневи, които са в ареста за данъчни закононарушения и пране на пари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР