Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обсъди с бизнесмени от Саудитска Арабия възможностите за инвестиции в България

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с Абдул Маджер Ал Кохаир, основен изпълнителен шеф на AbdulMohsin Al-Hokair holding group, и разиска с управителния екип на корпорацията опциите за вложения в България.

Разговорът бе част от програмата за работното й посещаване тук по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на Саудитска Арабия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Страната ни предлага доста положително партньорство на бизнеса с удобната си данъчна система и икономическите тласъци за огромни вложители. Опциите за такива планове в туризма са в най-различни посоки – хотелска база и прилежаща инфраструктура за летни и зимни ваканции, балнео-, СПА и уелнес центрове, социализация на туристически обекти и други, заяви министър Ангелкова. Този капацитет е обрисуван в Картата на капиталовите планове, която Министерството на туризма сътвори, с цел да насърчи бизнесмените.

Министърът изрази задоволството си от проявения интерес от Саудитска Арабия към създаване и рационализация на висококатегорийни обекти по Българското Черноморие и в туристически зони навътре в страната. Тя подчертава върху капацитета и на огромните ни зимни курорти Банско, Боровец, Пампорово, които притеглят вниманието освен на растящо число задгранични туристи, само че и на уредниците на авторитетни интернационалните ски надпревари.

Домакините потвърдиха оценката си за България като перспективно място за вложения, което предлага доста положителни финансови условия. Ръководството на холдинга увери, че този интерес са ускорява в разнообразни икономически сфери – туризъм, хранително- вкусова индустрия, произвеждане на питейни води и месо, преработвателни промишлености и други

Двете делегации се споразумяха да предизвикват взаимоизгодното партньорство с настояща рекламна и маркетингова информация, както и при участията на двете страни в интернационалните бизнес конгреси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР