Министърът на туризма Николина Ангелкова се появи в целия си

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се появи в целия си
Коментари Харесай

Ангелкова „омайва“ дипломатите

Министърът на туризма Николина Ангелкова се появи в целия си искра на обичайна годишна среща с дипломатическия корпус. На нея са участвали посланици на 50 страни у нас, както и високопоставени представители в задачите, оповестяват от прес-центъра на ведомството.

За да не избяга от амплоато си на обещаваща чудеса, туристическата началничка даде обещание през идната година фокусът на ръководеното от нея ведомство да бъде ориентиран към вложенията в туризма.

„ През 2020-а планираме редица взаимни конгреси за поощряване на вложенията в туризма и срещи с представители на бизнеса от разнообразни страни. Предвиждаме обща самодейност с Италия по отношение на културното завещание, приготвяме бизнес конгрес с Израел в региона на уелнес, СПА и културно-историческия туризъм, работим по концепцията на общ маршрут с Гърция за привличане на туристи от далечни пазари. Със Съединени американски щати приготвяме акция за разпространение на дестинация България на американския пазар. Обсъжда се двустранен конгрес с присъединяване на туроператори от България и Турция “, това е декларирала Ангелкова.

Тя е уведомила още, че за пролетта на идната година се приготвя втори интернационален капиталов конгрес в Слънчев бряг. И е прецизирала, че за присъединяване в него са поканени международни туроператори като ТУИ, представители на бизнеса, български и интернационалните държавни и финансови институции.

Ангелкова не е пропуснала да означи, че след основаването на независимо Министерство на туризма интернационалните визити у нас са били увеличени с 31%, а приходите от тях били с 34 на 100 по-високи.

Както си ме е редът в сходни случаи туристическата началничка не е пропуснала да се позове на статистиката. По думите й за дестте месеца на тази година (периода януари- октомври), страната ни е била посетена от над 8.3 млн. непознати туристи, което съставлява понижение с едвам 0.4% по отношение на същия интервал на рекордната за България 2018 година.

Приходите от интернационален туризъм от януари до септември месец пък възлизали на 3.2 милиарда евро, като съгласно Ангелкова още веднъж се следи минимално намаляване от 0.6 на 100. Тя е изразила вярата си, че до края на годината тези „ леки спадове “ ще могат да обезщетени и в края на годината ведомството, което ръководи да регистрира „ стабилно развиване на бранша и през тази година “. И с цел да бъдат думите и облечени в „ съвършенство “, тя не е пропуснала да „ разкрие “ обстоятелството, че този отрасъл е извънредно „ значим фактор в българската стопанската система, който основава 12 на 100 от брутния вътрешен артикул “.

Пред дипломатите министърът е отбелязала значимостта на Единната система за туристическа информация – консолидираното на туристическата осведомителна система със предпазени канали - с общините, Министерството на финансите и Министерство на вътрешните работи. По думите й по този метод се целяло понижаване на сивата стопанска система, повече доходи от налози и сигурност за туристите. Другото значимо значение на тази система е, че тя дава опция за световни разбори за пазара, на база на които да се възнамеряват разнообразни маркетинг и рекламни акции, съобщила още Ангелкова.

Според нея през идната година значим приоритет било, че посредством Закона за туризма ще се сътвори статут на националните ни курорти, които са лицето на българския туризъм. И това щяло да помогне всички детайли от активността им, като ръководство на инфраструктура, зони, вложения, да се изяснят.

В типичния за нея жанр Ангелкова не е пропуснала да „ се поклони “ и пред министър ръководителя. Ето какво е декларирала тя: „ Благодарение на поддръжката на премиера Бойко Борисов през идната година ще започва механизъм за подкрепяне на проведения туризъм “.

Освен това е „ осветлила “ аудиторията за една нова самодейност на министерството –„ работа с блогъри и инфлуенсъри за разпространение и одобряване на България като целогодишна туристическа дестинация “. И е показала, че продължава усъвършенстването на електронните услуги и дигитализацията в бранша.

„ Предвиждаме създаване на специфичен указател, в който всеки туристически обект да има електронен паспорт “, обяснила още министърката.

„ Важна тематика за спор е наложителната застраховка „ Отговорност на туроператора “ и смяната в минималните прагове на полицата, с цел да бъде обезпечено компенсацията на туристите “, това е споделила Ангелкова, като е допълнила, че тематиката е изключително настояща след несъстоятелността на най-стария туроператор „ Томас Кук “.

„ Ръководителите на дипломатическите задачи на Италия - Н. Пр. Стефано Балди, на Турция – Н. Пр. Хасан Улусой, на Испания - Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, на Гърция- Н. Пр. Димитрис Хронопулос, на Република Корея - Н. Пр. Джънг Джингю, и други дипломати откроиха положителното партньорство и ползотворната работа с министър Ангелкова и екипа на Министерството на туризма “, оповестиха от прес-центъра на ведомството.

„ Те приветстваха опциите за двустранни конгреси за развиване на туризма, откроиха капацитета на България и обявиха подготвеност за реализация на бъдещи взаимни планове, които да допринесат за разпространение опциите за туризъм на страните.

Н. Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Федерална република Германия у нас, изрече признателност за топлото отношение и подпомагане към немските туристи, които бяха на отмора у нас при оповестяване банкрута на най-стария международен туроператор „ Томас Кук “. Негово превъзходителство добави, че е налице сполучливо съдействие сред българската страна с немските здравни каси, което дава благоприятни условия на здравноосигурени немски жители да употребяват услугите на българския здравен туризъм “, се споделя още в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР