Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица със

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица със
Коментари Харесай

Ангелкова популяризира културно-исторически маршрути в Москва

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва в съветската столица със Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм. Срещата се организира по време на работното посещаване на българския министър на интернационалната туристическа борса Интурмаркет 2019.

Двете се срещнаха единствено преди седмица в София в навечерието на българо-руския конгрес в туризма, който бе открит от министър председателите на България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Зарина Догузова поздрави министър Ангелкова за организацията на форума, на който бяха обрисувани значими насоки за бъдещото съдействие в туризма сред двете страни. „ Много се веселя да поздравя толкоз скъпи посетители като Вас. За мен положителните връзки сред България и Русия са приоритет “, сподели ръководителят на съветския туризъм.

Ангелкова благодари за топлото посрещане и съобщи готовността да бъде изпълнена Програмата за взаимни дейности в региона на туризма сред Министерството на туризма на България и Министерството на икономическото развиване на Руската федерация за интервала 2019-2021 година Документът бе подписан при визитата на премиера на Русия Дмитрий Медведев у нас.

Българският министър посочи, че ще се работи за разпространение на културно-исторически направления пред съветските посетители в България. Туристическата администрация има намерение взаимно с бизнеса и локалните управляващи да сътвори и поклоннически направления.

По време на срещата бяха разисквани опциите за отдих в детските лагери по българското Черноморие. Започнахме разискването на правилник за тях, експертизата на Вашите експерти ще бъде потребна, съобщи министър Ангелкова. Тя разиска със Зарина Догузова и подготвяните с българските общини ограничения за стимулиране на чартърните полети с съветски туристи за България.

Министър Ангелкова насочи публична покана към Догузова да участва на Българо-руски районен туристически конгрес, който ще се организира през април във Велико Търново. Фактът, че събитието ще е в Старопрестолния град ще разреши на съветските туроператори и представителите на районите да се срещнат още веднъж с богатите благоприятни условия за културно-исторически туризъм в България.

Ръководителят на съветския туризъм акцентира, че реализация на фериботната линия Бургас- Новоросийск ще ускори в допълнение обмяната на туристи сред двете страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР