Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в работен порядък с

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в работен порядък с
Коментари Харесай

Ангелкова: Турция е водещ пазар за входящ туризъм у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва в работен порядък с Н. Пр. Хасан Улусой, дипломат на Република Турция в България, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Двамата набелязаха прогрес по организацията за основаване на работна група с специалисти на двете страни, чиято цел е да набележи ограничения за стимулиране на двустранните вложения в региона на туризма и съдействие при образование на фрагменти за туризма.

В активността на работна група ще бъде и взаимното разпространение на двете прилежащи страни пред далечни пазари. Създаването на взаимния орган за съдействие бе контрактувано по време на срещата на високо равнище на министрите с сектор туризъм, която се организира в София през февруари рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Министър Ангелкова и дипломат Улусой разискаха и подготовката на второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes), което ще се организира в средата на ноември в София. Събитието се провежда взаимно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм и ще е с присъединяване на CNN.

Турският посланик изрече признателност от името на министъра на туризма Мехмет Ерсой за поканата да се включи в интернационалния конгрес.

Турция е водещ пазар за входящ туризъм у нас и се веселя, че имаме доста ползотворно съдействие, разяснява министър Ангелкова. Двамата разискаха и благоприятни условия да се провеждат събития, на които да бъде разискван капацитета на круизния туризъм.

Турция е в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България. В интервала януари-юли 2018 година тя е на 4-о място, като близо 380 хиляди турски жители са посетили страната ни, като растежът е 7% по отношение на същия интервал на 2017 година

През предходната година туристическите визити от Турция у нас са повече от 636 хиляди и се следи нарастване от 12,5% по отношение на миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР