Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря по телефона с новия

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря по телефона с новия
Коментари Харесай

Ангелкова разговаря с министъра на културата и туризма на Турция

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва по телефона с новия министър на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България, акцентира министър Ангелкова и поздрави сътрудника си с поемането на поста. Тя добави, че за интервала януари-май на тази година над 264 хиляди турски жители са посетили страната, като се регистрира растеж от 9,1% по отношение на същия интервал на 2017 година

През предходната година туристическите визити от Турция са повече от 636 хиляди и се следи нарастване от 12,5%. А за последните 5 години турските туристи, посетили България са нарастнали двойно, осведоми министърът.
Разработването на по този начин наречения „ Балкански маршрут “ беше една от тематиките, които двамата министри разискаха.

Те се сплотиха към мнението, че този артикул ще е от изключителна изгода за привличането на туристи от далечни дестинации и в двете страни. Министър Ангелкова акцентира, че е от основно значение да имаме самостоятелна услуга, с която да отговорим на потребностите на посетителите от отдалечени страни като Китай и Япония. И добави, че това ще надгради предлаганите туристически артикули и в България, и в Турция. Тя напомни, че основаването му бе препоръчано и подкрепено на срещата на високо равнище на министрите на туризма на държавите-членки на Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “, проведен в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Министър Ангелкова предложения турския си сътрудник да се включи във втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления. Той се провежда под егидата на Световната организация по туризъм и ще се организира в интервала 14-16 ноември в София.

Министър Мехмет Ерсой разяснява, че ще разчита двете прилежащи страни да продължат ползотворното си съдействие в туризма. Той добави още, че ще поддържа и спомага за организирането на всевъзможни начинания, които ще допринесат за сполучливото развиване на бранша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР