Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе в Слънчев бряг работна

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе в Слънчев бряг работна
Коментари Харесай

Ангелкова към босненския министър на търговията: Трябва да работим още по-активно

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира в Слънчев бряг работна среща с Мирко Шарович, министър на външната търговия и икономическите връзки на Босна и Херцеговина. Разговорът се състоя в границите на извършената в курорта Международна конференция за устойчиви вложения в туризма с присъединяване на представители от над 20 страни. Министър Шарович поздрави българския си сътрудник за самодейността, която дава нови благоприятни условия за партньорство, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Министър Ангелкова благодари за наличието на делегацията от Босна и Херцеговина и посочи, че форумът цели да разкрие значимостта на района на туристическата карта и за привличането на повече вложения в бранша. Трябва да работим още по-активно, с цел да създадем тази част на Европа по-атрактивна за бизнес планове. За туристи от трети и далечни пазари като Китай, Япония, Индия, Съединени американски щати можем дружно да бъдем още по-интересни и търсени като дестинация. Ние взаимно се познаваме, само че ни трябват общи старания, с цел да се разпространяваме взаимно, уточни министър Ангелкова.

Министър Шарович благодари за гостоприемството и заяви, че е бил в България няколко пъти, в това число по време на председателството на страната на Съвета на Европейски Съюз. Той приветства концепцията по-активно да се промотират Балканите пред китайските туристи. Министър Ангелкова получи покана да посети Сараево. Двамата събеседници показаха мнението, че подписването на меморандум сред страните им в туризма ще очертае съответни стъпки както за разпространение на опциите за туризъм сред двете страни, по този начин и с общ артикул пред туристите от далечни пазари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР