Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя
Коментари Харесай

Всички спасителни постове по плажовете вече работят


Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с ръководителя на Българския червен кръст акад. Христо Григоров и с генералния шеф на организацията проф. Красимир Гигов.

Както и при започване на летния сезон ръководителите на БЧК и през днешния ден потвърдиха цялостната подготвеност на службите за водно избавяне по българското Черноморие, постовете по морските плажове, към този момент са достигнали планувания потенциал за деен сезон.

На срещата бяха разисквани оферти за повишение качеството на водното избавяне, в това число посредством актуалните способи за професионално образование на спасителите. Министър Ангелкова акцентира, че професионалната работа на спасителите е извънредно значима за опазването на живота и здравето на българските и задгранични туристи. Тяхната отговорност и положително отношение към почиващите е определяща и за чувството, с което туристите ще си тръгнат от почивката по Българското Черноморие. Министър Ангелкова и ръководителите на Българския червен кръст се сплотиха към тезата, че отговорността за положителния имидж на България като сигурна дестинация зависи от всеки, работещ в туризма.

Проверките ни по морските плажове са ежедневни, както и до момента ще бъдем безкомпромисни сме при определяне на нарушавания, означи министърът.

На срещата бяха разисквани и предстоящите промени на Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяване на водните площи, която се приготвя взаимно с специалистите от Министерство на здравеопазването. Акад. Григоров показа визията на БЧК да бъде възобновено образованието по плуване в учебните заведения. Това би дало дълготрайна вероятност и политика за обезпечаване на професионални фрагменти за водното избавяне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР