Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Луис

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Луис
Коментари Харесай

Ангелкова разговаря с Луис Алфонсо де Алба, специален пратеник на ООН за Срещата на върха по въпросите за климата през 2019 г.

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Луис Алфонсо де Алба, специфичен делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Срещата на върха по въпросите на климата през 2019 година

Двамата разговаряха в границите на второто издание на Световния стопански конгрес в Ню Йорк, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма. Той се организира в интервала 24-25 септември, като главните акценти в тазгодишното му издание са благоприятни условия и фактори за въздействие върху устойчивото развиване. Министър Ангелкова е на форума по персонална покана от господин Борге Бренде, президент на Световния стопански конгрес.

Министър Ангелкова и господин Де Алба подчертаха директното въздействие на туризма от климатичните промени и изключителното значение на ограниченията за запазване на околната среда. С Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работим взаимно по разнообразни начинания за запазване на околната среда в България, съобщи министър Ангелкова. Тя добави, че по българското Черноморие се вършат непрекъснати инспекции по повод чистотата на водата и морските плажове за да се подсигурява сигурността на туристите.

Министърът добави още, че по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз е извършена неофициалната среща под наслов „ Туризъм и стопански напредък “, на която бе взето решение всички страни от Европейски Съюз да работят за ограничение на заплахата от промени в климата.

В рамките на Световния стопански конгрес Министър Ангелкова беседва и с Ал Гор, вицепрезидент на Съединени американски щати за интервала 1993-2001 година Той поздрави България за отличните резултати, които реализира в туризма, и добави, че секторът е значим фактор за икономическия напредък на страната ни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР