Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с кмета

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с кмета
Коментари Харесай

Николина Ангелкова проведе работна среща с кмета на Перник

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с кмета на община Перник Вяра Церовска.

Високо правя оценка приноса на Вашия екип и перничани за развиването на културно-историческия туризъм, който дружно с останалите типове профилирани услуги в бранша може да утвърди страната ни като атрактивна и конкурентна целогодишна дестинация, акцентира министър Ангелкова, представена от пресцентъра на министерството.

Тя обърна внимание на смисъла на Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “, който ще се състои в общината от 25 до 27 януари 2019 година за 28-и път и се радва на огромна известност надалеч зад нашите граници. Колоритното събитие стана част от Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно завещание на човечеството.

Министър Ангелкова увери, че Министерството на туризма интензивно ще продължи да предизвиква фестивалните прояви, разкриващи неповторимия ни фолклор и типично българските обичаи. Чрез тях страната ни става по-разпознаваема на туристическата карта със характерни артикули и направления и по този начин притегля повече туристи от разнообразни пазари. Фестивалните и другите културни събития са значим фактор за стимулиране на вътрешния туризъм, който е един от акцентите в рекламната и маркетинговата ни политика през тази и идващите години, съобщи министърът.

„ Сурва “ е най-авторитетната за България и Балканите изява на обичайни национални игри и традиции с маски. Във фестивалната конкуренция вземат участие всекидневно към 6 000 души и близо 100 маскарадни групи от всички етнографски региони на България, както и доста посетители от Европа, Азия и Африка, разясни Вяра Церовска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР