Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с инж.

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с инж.
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Отчита се 4% ръст на нощувките в Пловдивско

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с инж. Иван Тотев, кмет на община Пловдив. Двамата разискаха действия, свързани с семейството на общината за самодейността „ Европейска столица на културата 2019 година ”. Те дискутираха и опциите за взаимни начинания, с които да се подкрепи развиването на туризма на районно и национално равнище, оповестява от МТ.

Министерството на туризма работи интензивно за разпространение на районните благосъстояния и привличане на повече туристи навътре в страната, съобщи министър Ангелкова. И разясни, че начинания като създаването на 12-те винено-кулинарни дестинации и 7-те балнео- и СПА дестинации способстват точно за промотиране на регионите.

В маркетинговата акция на министерството подчертаваме на Пловдив, като подчертаваме разнообразните благоприятни условия за туризъм в региона, сподели министърът. Тя добави, че упованията са по този метод вниманието на пътешествениците да се концентрира към района и да се насърчат пътуванията към региона.

Данните за интервала януари-септември тази година са доста положителни и демонстрират позитивно развиване на бранша, разяснява още министър Ангелкова. В местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Пловдив са пренощували близо 399 хиляди лица през 9-те месеца на 2018 година, като се отбелязва повишаване от 9 на 100 в съпоставяне със същия интервал година по-рано. Реализираните нощувки са повече от 824 хиляди, отчитайки растеж от 4%. Приходите от нощувки надвишават 38,9 млн. лева, а нарастването е от 10,9 на 100 спрямо интервала януари–септември 2017 година

От основаването на Министерството на туризма като независима институция водим политика за поощряване на стабилно развиване на бранша, означи министърът. Инж. Иван Тотев удостовери, че е реалност наклонността за стабилно повишаване на посетителите в региона. Той добави, че ценят високо напъните на министър Ангелкова за поощряване на туризма.

Кметът разяснява още, че се надява партньорството сред институцията и локалната власт да се запазят и надградят, допринасяйки за реализиране на още по-добри резултати на бранша. Министър Ангелкова връчи почетна грамота на кмета на община Пловдив инж. Тотев за ползотворно съдействие в региона на туризма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР