Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Даниел

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Даниел
Коментари Харесай

Министър Ангелкова на работна среща с Даниел Кайеха в Брюксел

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Даниел Кайеха, общоприет шеф на Групово дело „ Околна среда “ към Европейската комис ия.

Те разговаряха в Брюксел, като дискутираха както настоящи тематики в двата ресора, по този начин и кръговата стопанска система. Министър Ангелкова осведоми, че у нас се работи по самодейност за плажове, свободни от пластмасови боклуци. Това ще способства за екологосъобразното стопанисване на линиите и за повишение качеството на един от главните ни артикули - летния морски туризъм, акцентира тя.

Нашата цел е да засилим конкурентоспособността и успеваемостта на туристическия бранш в България , като оптимално използваме естествените ни запаси и съблюдаваме политиките и целите на Европейски Съюз, сподели министър Ангелкова. Тя посочи, че министерството е създало редица стратегически документи, които да подсигуряват осъществяването на главните цели за прогрес на бранша. Министърът срещна събеседника си с позитивните резултати на българския туризъм, реализирани през последните години, и акцентира, че секторът е основен за стопанската система ни и предпочитан за българското държавно управление.

Министър Ангелкова насочи покана към Даниел Кайеха за присъединяване във второто издание на интернационалната конференция за вложения, която ще се организира през месец май в курорта Слънчев бряг. Тазгодишният конгрес е ориентиран към поощряване на опциите за инвестиции в резистентен туризъм в Югоизточна Европа и се провежда в съдействие с доктор Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) (2009-2017).

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР