Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза точка в своя полза

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза точка в своя полза
Коментари Харесай

Дискотеките от Какао бийч сe оказаха законни

Министърът на туризма Николина Ангелкова означи точка в своя изгода с поддръжката на строителния министър Николай Нанков в разногласието й с вицепремиера Валери Симеонов, който е неин шеф в държавното управление. Поредният рунд от техния спор потегли при започване на летния сезон поради шумните заведения на плажа в Слънчев бряг, които Симеонов разгласи за противозаконни и ги назова "молове ". Проверка на ДНСК, разпоредена от Нанков, обаче разгласи 32 обекта в Слънчев бряг за противозаконни, шумните заведения към южния плаж от комплекса "Какао бийч " обаче не се оказаха измежду тях. Това стана ясно през вчерашния ден от известие на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
По време на инспекцията са инспектирани 5 преместваеми обекта на плажа - "Дъ Уан ", "Ла Кубанита ", "Какао бийч ", "Дел Мар " и "Бедрум ". Така "моловете " на плажа се оказаха законни. Проверката на ДНСК е посочила, че петте нощни заведения на плажа са сложени според утвърдената скица от министър Ангелкова, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. ДНСК е направила инспекцията в интервала 11-13 юни след абсурда сред Симеонов и Ангелкова.
Според Ангелкова петте нощни заведения на плажа са преместваеми обекти по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който е специфичен. Според Симеонов обаче 5-те нощни заведения не са преместваеми обекти, тъй като площта им е 1300-1500 кв. м, което е неведнъж над позволените по Закона за устройство на територията 15 кв. м с височина от 3 м за преместваем обект. Освен това в тях се побират към 4000 души, чиято сигурност не е обезпечена, счита Симеонов.
Иначе инспекцията е засякла общо 32 противозаконни преместваеми обекта върху плажната линия в кк "Слънчев бряг ". От тях 20 обекта са на територията на плаж "Слънчев бряг-юг ", 5 са на "Слънчев бряг-централен " и 7 - на "Слънчев бряг-север ", демонстрират резултатите от инспекцията. Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма за сформиране на констативни актове и издаване на заповеди за унищожаване или за привеждането им в сходство с утвърдената скица.
Например на плаж "Слънчев бряг-юг " отстранените през предходната година железна ограда и паркинг до хотел "Империал " (Амфора) са възобновени на същото място. До паркинга в западна посока върху плажната линия без позволение за слагане и без позволение за градеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, железна естрада за фенове със сцена и бетонова настилка с приблизителна повърхност към 1000 кв. м и сложени върху нея към 65 маси за 250 места.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР