Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред журналисти в Народното

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред журналисти в Народното
Коментари Харесай

Ангелкова смята за манипулации твърденията за лоша година в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи пред публицисти в Народното събрание, че са опит за операция и внушения изказванията за това, че годината е била неприятна за бранша. Такъв разбор показаха в понеделник от Асоциацията на българските туроператори и туристически организации. Какво споделиха те четете тук.

Тя още веднъж разгласи, че за първите 9 месеца на годината над 7.8 млн. задгранични туристи са посетили България, което е " единствено 0.8 % спад на фона на цялата " покруса ", която се описваше юни ".

Обяви " по спомен ", че когато през 2014 година е основано Министерството на туризма, туристите са били над 6.8 млн., а през 2018 година те към този момент са над 9.2 млн. " Това са обстоятелствата, това са цифрите ", разгласи тя, представена от организация " Фокус ". Допълни, че приходите от задгранични туристи са над 8.4 млн. лева, което е 34 % растеж, съпоставено с 2014 година Така че тези числа и обстоятелства демонстрират, че без значение от компликациите, от извънредно мощната конкуренция, ние съумяваме да реализираме извънредно положителни резултати, заключава министърът. " Ние успяхме да притеглим и да задържим доверието и устойчивостта ", акцентира тя.

Тя бе в Народното събрание за първото четене на предложение от нея промени в Закона за туризма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР