Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди
Коментари Харесай

Ангелкова обяви началото на четвъртите Годишни награди в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи начало на Годишните награди в туризма за 2019 година Това ще е четвъртото издание на премиите, които за това време се утвърдиха като самопризнание за прилаганите положителни практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Очакваме тази година надпреварата да е още по-оспорвано, по този начин ще откроим най-хубавите в бранша и ще отдадем вниманието, което заслужават, разяснява министърът.

Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

Срокът, в който всички искащи могат да изпратят предложенията си, е 20 октомври 2019 година Претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира онлайн гласуването.

И тази година конкуренцията ще се организира в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 особено предопределени за българските общини. Голямата премия в категория „ Изборът на българите “ обичайно ще бъде избрана измежду всички туристически обекти, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “.

Категория „ Туристическа атракция/обект “ е допълнена и надградена. Наименованието ѝ се трансформира в „ Туристическа атракция/обект и резистентност на инвестицията “. Така обсегът й се уголемява, като се включват критерии за резистентност в работата и ръководството на обектите.

В художествените категории - за изявления на тематика туризъм, всяка медия може да взе участие единствено с един материал или собствен представител в една категория. При приемане на повече от едно предложение от дадена медия в една категория ще бъде излъчен един участник по отношение на критериите и методологията на състезанието.

Припомняме, че медиите - печатни, малките екрани или радиа, които имат и онлайн уеб сайтове, могат да вземат участие и в категорията „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “ с материал, който е бил поместен на уеб страницата, само че той би трябвало да е друг от материала, с който аплайват за главната си категория.

Онлайн избор ще дефинира носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), като може да се поддържа претендент от всяка категория.

Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Тази година контролът ще бъде повишен, планувани са спомагателни ограничения, с които да се минимизират благоприятни условия за смяна на електронния избор. Опити за интервенция ще бъдат навреме регистрирани и ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент.

Наградените ще бъдат оповестени на публична гала в София на 16 декември.

Категориите, за които може да се подават заявки за присъединяване, са:

1. „ Туристическа атракция/обект и резистентност на инвестицията “;

2. „ Туристическо събитие “;

3. „ Духът на България “;

4. „ Специализиран туризъм “;

5. „ Туристическа дестинация “;

6. „ Иновация “;

7. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;

8. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;

9. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;

10. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в радио “;

11. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “;

12. „ Община за планински туризъм “;

13. „ Община за морски туризъм “;

14. „ Община за балнео- и СПА туризъм “;

15. „ Община за културно-исторически туризъм “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР