Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обяви старт на четвъртите Годишни награди в туризма

 Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи начало на Годишните награди в туризма за 2019 година Това ще е четвъртото издание на премиите, които за това време се утвърдиха като самопризнание за прилаганите положителни практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Очакваме тази година надпреварата да е още по-оспорвано, по този начин ще откроим най-хубавите в бранша и ще отдадем вниманието, което заслужават, разяснява министърът.

Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

Срокът, в който всички искащи могат да изпратят предложенията си, е 20 октомври 2019 година Претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира онлайн гласуването.

И тази година конкуренцията ще се организира в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 особено предопределени за българските общини. Голямата премия в категория " Изборът на българите “ обичайно ще бъде избрана измежду всички туристически обекти, включени в " 100-те национални “ и " 50-те малко познати места “.

Категория " Туристическа атракция/обект “ е допълнена и надградена. Наименованието ѝ се трансформира в " Туристическа атракция/обект и резистентност на инвестицията “. Така обсегът й се уголемява, като се включват критерии за резистентност в работата и ръководството на обектите.

В художествените категории - за изявления на тематика туризъм, всяка медия може да взе участие единствено с един материал или собствен представител в една категория. При приемане на повече от едно предложение от дадена медия в една категория ще бъде излъчен един участник по отношение на критериите и методологията на състезанието.

Припомняме, че медиите - печатни, малките екрани или радиа, които имат и онлайн уеб сайтове, могат да вземат участие и в категорията " Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “ с материал, който е бил поместен на уеб страницата, само че той би трябвало да е друг от материала, с който аплайват за главната си категория.

Онлайн избор ще дефинира носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), като може да се поддържа претендент от всяка категория.

Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Тази година контролът ще бъде повишен, планувани са спомагателни ограничения, с които да се минимизират благоприятни условия за смяна на електронния избор. Опити за интервенция ще бъдат навреме регистрирани и ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент.

Наградените ще бъдат оповестени на публична гала в София на 16 декември 2019 година

Категориите, за които може да се подават заявки за присъединяване, са:

1. " Туристическа атракция/обект и резистентност на инвестицията “;

2. " Туристическо събитие “;

3. " Духът на България “;

4. " Специализиран туризъм “;

5. " Туристическа дестинация “;

6. " Иновация “;

7. " Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;

8. " Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;

9. " Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;

10. " Журналистически материал на тематика туризъм в България в радио “;

11. " Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “;

12. " Община за планински туризъм “;

13. " Община за морски туризъм “;

14. " Община за балнео- и СПА туризъм “;

15. " Община за културно-исторически туризъм “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР