Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Ангелкова разкри какви са възможностите за субсидиране на бизнеса

Министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard разяснява в Стара Загора признатото субсидиране от 35 евро на седалка за чартърите, което дава опция за повишение на конкурентоспособността, защото туроператорите имат опция да оферират разнообразни атрактивни стратегии на туристите, избрали България за своята отмора.

Тази мярка за стимулиране на проведения туризъм се приема извънредно добре от интернационалните ни контрагенти, посреща се с оптимизъм и от българските бизнесмени в туристическия отрасъл. Очаквам до 10 дни тя да започва, сега се чака утвърждение от Европейски Съюз, като кандидатстването за дотацията ще е допустимо най-опростено административно, а утвърждението - бързо, разясни министърът.

Тя обясни пред представителите на туристическия бизнес в детайли мярката 60 на 40, която през вчерашния ден с решение на кабинета стана за бранша 80 на 20, защото в допълнение се утвърждават 290 лв. на заето лице. Единствено за нашия бранш мярката регистрира специфики в сезонния му темперамент, взети са поради индикациите, подадени от разнообразни организации. Не се изисква фактическо възнаграждение на налози, с цел да се употребява мярката, само че би трябвало да има декларация, че ще бъдат платени.

Николина Ангелкова: Туристите тази година са по-малко спрямо предходни години

Документите ще се обработват за оптимално къс период, след което Национален осигурителен институт ще изплаща сумите в границите на 5 дни. Мярката ще работи до края на септември, като концепцията е да се удължи до края на годината. По този метод считаме, че ще се подкрепи доста активността на бранша и най-много ще се запазят работните места, съобщи министър Ангелкова. Тя добави още, че Европейската комисия е гласувала помощ от близо 200 млн. лв., а утвърдените заявки за бранш туризъм към този момент са 553.

Проведени са диалози с Българската банка за развиване за опцията за даване на безлихвени и нисколихвени заеми. Чрез нея могат да се подсигуряват 80% за бизнеса. След полемика с Агенцията за експортно обезпечаване тя е декларирала подготвеност да поеме 15% за секторите превоз и туризъм.

По време на срещата бе разисквана и тематиката за промотирането на България като балнео- и СПА дестинация взаимно с БУБСПА и немските здравни каси. В резултат на съглашението за партньорство, подписано през септември 2019 година, България бе включена в листата от страни, в които обезпечени жители на Федералната република могат да употребяват по линия на касите артикули от медикъл туризма. В момента се организира дейна рекламна акция, тъй че чакаме сериозен и деен интерес, изясни министърът. Миналата седмица бе проведена и онлайн конференция, в която се включиха над 6000 туроператора, които са профилирани в този артикул. Стара Загора е част от 7-те балнео- и СПА дестинации, които Министерството на туризма създаде, и мисля, че може да де възползва от тази мярка, тъй като има голям капацитет, съобщи министър Ангелкова. Тя акцентира, че това е изключително значимо за крилата на сезона, които могат да бъдат разширени и през този артикул. И посочи още, че всички хотели и места за настаняване, които дават отговор на наредбата, могат да бъдат включени в този план, няма спомагателни условия.

Българи минават без проблем през "Маказа ", гръцкият бизнес не желае затравяне на границата с България

Министърът показа пред сектора и новите промени в наредбата за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти. С последните промени в Закона за туризма там се регламентира клас Б с омекотен регистрационен режим. Отпаднаха редица условия, утежнявали бизнеса, което е главен приоритет на държавното управление, само че, несъмнено, това не е за сметка на качеството, уточни министър Ангелкова.

Стартираха рекламните акции на България към съществени целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския район, Германия, Вишеградската четворка. България се популяризира и по водещи международни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

Вчера Европейски Съюз разгласи нови 14 страни, от които може да се пътува без карантина. Работим в съдействие с министъра на външните работи и министъра на опазването на здравето, следейки епидемиологичната конюнктура, с цел да можем да дадем опция и на туристи от други страни да пътуват към България, съобщи министър Ангелкова. Тя акцентира, че основни туристически пазари за нас са също Украйна, Молдова, Турция, Израел, Англия и други

Министър Ангелкова насочи зов за рационален метод към ценовата политика. За страдание някои единични образци добиват огромна известност и оставят чувство, което рефлектира върху целия бранш. Много значимо е да се демонстрират положителните образци, с цел да се виждат напъните, които се поставят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР