Министърът на туризма Николина Ангелкова направи първа успешна стъпка в

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи първа успешна стъпка в
Коментари Харесай

Втори опит на Ангелкова за бърза концесионна процедура на плажовете

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи първа сполучлива стъпка в опит да си върне контрола върху отдаването на плажовете на концесия. Това стана откакто Министерският съвет утвърди промени в Закона за концесиите, по които плажовете ще се отдават по специфичен ред.

Мотивът е, че влезлият в действие Закона за концесиите от 1 януари 2019 година затруднява процедурата и основава риск огромна част от морските линии да останат неохраняеми. Това твърди държавното управление, без да показва причини. Не е ясно даже дали е извършена най-малко една концесионна процедура за отдаване на плаж по новите правила.

В същото време се твърди, че процедурата по Закона за концесиите е тромава и основава доста административни спънки пред бизнеса. Сега с измененията това щяло да става по-бързо и да се понижи административната тежест за бизнеса, обясниха от Министерството на туризма.

Според Закона за концесиите от претендентите се желаят редица документи, които в този момент ще отпаднат. В текстовете, признати от държавното управление в сряда, е записано, че при одобряването на документите за концесията могат да се залагат и " други условия " към претендентите, само че те не са категорично записани в закона, което дава необятни пълномощия на министъра на туризма.

Идеята към плажовете да се ползва общият режим по Закона за концесиите, а не да има специфичен, беше прокарана от към този момент някогашния вицепремиер Валери Симеонов поради " дебеловрати момчета ", на които по непрогледен метод се раздават плажове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР