Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка на плаж

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка на плаж
Коментари Харесай

Ангелкова с изненадваща проверка на плаж Перла

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща инспекция на плаж „ Перла “ след недоволство от летовници, че концесионерът не им разрешил да сложат личен чадър и хавлия в платената зона. На инспекцията участваха кметът на Приморско доктор Димитър Германов и специалисти от Министерството на туризма, с цел да открият дали има нарушавания на атрактивната брегова линия.


Оказа се, че концесионерът съблюдава утвърдената скица. Объркването на плажуващите идвало от това, че тази година тя е изменена. Ангелкова акцентира, че съгласно специалистите от контролното звено на министерството нарушавания няма, само че в допълнение ще бъде предоставен и геодезически мониторинг, с цел да се подсигурява, че площите с платени плажни такъми и свободна зона са съгласно условията на концесията. Плажът на Приморско в местността " Стамополу " е един от най-дългите по нашето Черноморие и е желан от доста туристи.

Николина Ангелкова - министър на туризма: " Това, което тази година е друго на този плаж, е че са заменени спрямо предходната година, свободната със заетата зона като места. Преди в случай че е било свободна зона, в този момент е заета и назад. Съотношението сред заета и свободна зона, като условие 50% на 50% е спазено, като с цел да бъдем на 100% сигурни, че това е по този начин, ще го откри и геодезичен мониторинг. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР