Министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика
Коментари Харесай

Херо Мустафа очарована от резултатите в българския туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на Съединени американски щати у нас Н. Пр. Херо Мустафа. На срещата Ангелкова акцентира, че България работи интензивно, с цел да продължи ползотворното съдействие сред двете страни.

Тя уточни, че туризмът е измежду предпочитаните области, които могат да насърчат това партньорство. За България секторът е извънредно значим, тъй като генерира почти 12% от Брутният вътрешен продукт и 11% от общата претовареност в страната, посочи министърът и даде образци от националната статистика, които потвърждават, че през 2019 година браншът продължава да демонстрира устойчиви резултати.

Ангелкова означи, че за първите 11 месеца на 2019 година са осъществени над 8,8 млн. задгранични туристически визити у нас, а от 2015 година до момента входящият туризъм в България регистрира 31% нарастване при визитите и 34% растеж при приходите. Тя посочи и че пазар Съединени американски щати е измежду водещите 20 в класацията за задгранични визити у нас.

"За интервала януари-ноември 2019 година посрещнахме над 101 000 американски туристи, което е нарастване с 8,5% в съпоставяне със същия период на 2018 година България е известна измежду гостите от Съединени американски щати като дестинация за културен, естествен и екотуризъм ", съобщи Ангелкова.

По нейни думи входящият туризъм от Съединени американски щати към България от 2014 година до ноември 2019 година регистрира общо нарастване над 30%.

Министърът предложения посланика на Съединени американски щати на второто издание на интернационална конференция за устойчиви вложения в туризма в курорта "Слънчев бряг ", която ще се организира през май.

От своя страна Херо Мустафа изрази убеденост, че двете страни ще могат да работят доста добре дружно. Тя и предложи измежду целите в туризма да е съдействието със международни издания за интензивно разпространение на страната ни.

Посланикът на Съединени американски щати поздрави министър Ангелкова за работата и впечатляващите резултати в туризма и показа, че е подготвена за още по-тясно съдействие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР