Министърът на туризма Николина Ангелкова използва страницата си във Фейсбук,

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова използва страницата си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Родителите на Ангелкова ѝ купили парцел с къща в подножието на Витоша

Министърът на туризма Николина Ангелкова употребява страницата си във " Facebook ", с цел да отговори на следващата подигравка на съпредседателя на " Обединени патриоти " Валери Симеонов. По-рано през днешния ден водачът на НФСБ продължи тематиката с парцелите на Англекова, откакто през вчерашния ден в свое изявление, в което не загатна името ѝ, съобщи, че още един от министрите в кабинета е придобил апартамент в кв. " Овча купел " на цени под пазарните.

Малко по-късно се разбра, че той е приказвал точно за Англекова. Тя от своя страна съобщи, че жилището е подаяние от родителите й и е купено в недодялан градеж през 2008 година То е от 116 кв. м плюс мазе и гараж. Платени са 75 хиляди лева персонални средства на родителите ѝ.

Днес Симеонов разгласи, че " някой живее в кв. " Драгалевци " в парцел декар и половина с съвършено обзавеждане, а не го е написал в декларацията си ".

" В непознат парцел ли живее, чартърен ли живее – това би трябвало да се заявява, а в декларацията го няма ", сподели още Валери Симеонов. Малко след изявлението му депутатите от НФСБ изпратиха сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде осъществена инспекция за това по какъв начин са добити парцелите на Ангелкова, дали има сходство или противоречие сред пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези парцели.


Министърът на туризма очевидно е разпознала себе си в думите на Симеонов, защото във " Facebook " написа, че се вършат нови опити за непозволено въвличане на името ѝ в имотните кавги.

" Имотът е закупен в края на миналата 2018 година, следва да бъде заявен в годишната декларация за имущество и ползи, която се подава за предишна календарна година. Това обвързване следва да извърша в период до 15 май 2019 година Става въпрос за покупка единствено на имот урегулиран аграрен парцел (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са маркирани на кадастралната карта, са били необитаеми доста години и са негодни за прилагане и следва наложително срутване, което е спомагателен разход ", прецизира Англекова.

Тя написа още, че парите по договорката са обезпечени още веднъж от родителите ѝ. По думите ѝ договорката е осъществена на пазарна цена, като всички налози са съответно заплатени. Тя показва още, че пазарните цени на имоти в региона са приблизително от 120 до 220 евро на квадратен метър.

" Заявявам, че за всяка една договорка преди нейното подписване съм възлагала осъществяването на пазарна оценка на парцела от лицензиран оценител, вписан в обществения указател на Камарата на самостоятелните оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена все още на осъществяване на договорката и съгласно самостоятелните характерности на съответния парцел ", добавя Ангелкова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (120)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР