Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плаж Перла край Приморско,

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плаж Перла край Приморско,
Коментари Харесай

Ангелкова не откри проблеми след скандала на плаж „Перла”

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плаж " Перла " край Приморско, след сигнал за изгонени туристи.

Резултатът от инспекцията на министъра на туризма – схемата на плажа не е в нарушаване, концесионерът дефинира зоните. Тоест, в случай че той реши да дефинира за платена зона един километър, може единствено да преминете, само че не и полегнете, в случай че не си платите.

Поводът за инспекцията - сигнал от туристи, че са изгонени от плажа, без право да слагат личния си чадър.

„ Изгониха ни! Дойде едно момче, което събира парите за чадърите и шезлонгите, и сподели, че не може да си сложим зад тези редове, където свършват на свободния пясък, не може да си сложим наш чадър, изпрати ни на края на плажа”, описа Ванина Лазарова.
Скандали за свободно плажуване на плаж „ Перла ” край Приморско Концесионерът не разрешава на летовниците да разпъват лични чадъри и хавлии
„ Терминът не е „ гонене”, по този начин или другояче, даже и в този момент в случай че се разходим до тази зона, която е конфликтната, просто хората в действителност им се изяснява, че тази зона към този момент не е свободна за разполагане на плажни принадлежности”, съобщи наемателят на плажа Лъчезар Захариев.

Оказва се, че половината от концесионната територия може да заета зона и да не може да се употребява за свободно плажуване, без значение, че няма чадъри.

„ Очевидно е някакво недоволство в резултат на добити привички, спрямо предходните схеми, които са били годни за този плаж, само че според закона, всеки един концесионер или наемател може да трансформира своята скица всяко лято”, съобщи министърът Николина Ангелкова.

Свободната зона е по-голяма от платената, сподели инспекцията на място. Министърът обаче ще желае и спомагателна инспекция от геодезисти.

Законни ли са новите платени зони и свободни зони и нарушават ли правата хората, ще потърсим отговора от Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР