Министърът на туризма Николина Ангелкова и членовете на Съвета на

Министърът на туризма Николина Ангелкова и членовете на Съвета на ...

Капсула на времето поставиха в курорта „Албена”.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и членовете на Съвета на директорите на "Албена" АД поставиха капсула на времето с послание към бъдещите поколения в специален постамент на честването на 50-годишнината на ваканционното селище. Капсулата съдържа част от финия пясък от плажната ивица в курорта, мед и минерална вода, произведени в региона, юбилейни значки, флашка със снимки за историята на курорта, и вестник със спомен на хора, работили в Албена. Капсулата беше запечатана с плоча и ще бъде отворена след 50 години.

„За 50 години Албена постигна това, че не е само символ на природа, хармония, спокойствие и качество, но и това, че е и един от символите на българския туризъм" - посочи министърът.

Тя допълни, че Албена е място, което съчетава отлични условия за развитие на туризъм целогодишно. Министърът обеща следващият Национален борд по туризъм, както и други международни форуми, свързани с туризма, да се организират в откритата в комплекса нова многофункционална зала "Перуника хол". /24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg