Министърът на туризма Николена Ангелкова ще разпореди да бъде съборена

...
Министърът на туризма Николена Ангелкова ще разпореди да бъде съборена
Коментари Харесай

Събарят пясъчната дига в Созопол, налагат 6000 лв. неустойка

Министърът на туризма Николена Ангелкова ще разпореди да бъде съборена пясъчната дига в Созопол, както и да се възвърне брегът от плажа на морето.

За това увери туристическият министър пред " Нова телевизия " във връзка изземването на пясък от плажа в Созопол.

Припомняме, през вчерашния ден от Министерството на туризма оповестиха, че ревизират Централния плаж в остарялата част на Созопол. Експерти от министерството на туризма ревизират осъществяваните действия за създаване на пясъчни насипи на Централния плаж в Стария Созопол. След това " Басейнова дирекция " разпореди да спре изземването на пясък от плажа в Созопол.

Дирекцията подреди на концесионера на плажа в Созопол да приключи дейностите по изземване на пясък от Черно море. В общественото пространство се появи информация, че там с техника се издига защитна дига, която да защищити плажната линия.

По думите на Ангелкова това, което са открили специалистите от туристическото министерство е, че изрично има разминаване от уведомлението на концесионера.
В резултат на инспекцията е открито, че има загребване на пясък и по тази причина туристическият министър ще разпореди дигата да бъде съборена, както и да бъде възобновен брегът от плажа на морето.

Ще бъде наложена наустойка в размер на 6 000 лв.. В съответния случай е значимо всичко да се оповестява и да се разисква с хората, само че с цел да работим в интерес на българския туризъм би трябвало да бъдем дружно, акцентира туристическият министър.

Хората от Созопол също не желаят да има дига и са удовлетворени, че тя ще бъде съборена и ще бъде наложена санкция. Не може никой да прави каквото изиска, без да се съгласува с общината, локалните хора и тогава да направи уведомителния режим, безапелационни са те.

Пред bTV туристическият министър Николина Ангелкова също увери, че пясъчната дига ще бъде съборена и ще бъде наложена санкция на концесионера.

Според Ангелкова контролните органи прецизно съблюдават функционалностите си и са поддали сигнал в точния момент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР