Министърът на туризма Ангелкова продължава с морските си воаяжи. Очевидно

...
Министърът на туризма Ангелкова продължава с морските си воаяжи. Очевидно
Коментари Харесай

Морските воаяжи на Ангелкова продължават

Министърът на туризма Ангелкова продължава с морските си воаяжи. Очевидно задачата й е да убеди туристическия отрасъл какъв брой е загрижена за бъдещето на бранша. Днес следващата доза "облъчване ", оповестено като работна среща, беше предоставено на представителите на сектора в Приморско.

"С последните промени в Закона за туризма, които Министерският съвет одобри през вчерашния ден, продължава реализацията на политиката ни за понижаване на административната тежест за бизнеса ", стартира с увещание на присъстващите туристическата началничка. За да бъде реализиран нужният имиджов резултат, в срещата челно място заеха кметът на община Приморско Димитър Германов и ръководителят на Общинския съвет Златина Тюлиева.

Ангелкова заяви, че следва в скоро време да се одобряват промените в Наредбата за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която ще отрази тези промени. В нея ще отпаднат много условия, които вие споделяхте неведнъж, че затрудняват работата ви, обърна се тя към бизнеса.

"Разбира се, би трябвало да продължаваме да се стремим към високо качество на предлаганите услуги, с цел да успеем да надградим постигнатото през последните мощни години в туризма ", траяла с съвсем еднотипното за този тип срещи министърката.

Акцентът й този път бил подложен върху новите текстове в закона, които ще дефинират статута на националните курорти. Разбира се не е пропуснала да изтъкне отговорността на локалните консултативни препоръки по туризъм с присъединяване на сектора, които щели да играят все по-важна роля за устойчивото развиване на бранша и да вземат решения с две-трети болшинство.

В стила на неспирното бръщолевене, тя е обърнала внимание и върху смисъла на профилираните типове туризъм и изключително на културно-историческия, който бил измежду целите в маркетинговата и рекламната тактика на институцията, оповестиха от прес центъра на ведомството.

"Създаването на нов народен указател на туристическите забележителности, фестивали и събития освен ще ускори интереса на туристите, само че и ще насочи по-голям финансов запас за развиването им ", подкрепила изявлението си тя.

Фактор за усилване притока на повече туристи към България ще бъде и подготвяният механизъм за стимулиране на проведения туризъм посредством ориентирана реклама, оповестила още Ангелкова. Той ще бъде главно за крилата на сезона - месец май, юни, септември, и ще се базира върху броя регистрирани туристи в местата за настаняване, изяснява тя. За създаването на механизма бил изследван опитът на мощни страни в туризма като Хърватия, Гърция, Малта и други. Министерството също по този начин поддържало непрекъснат разговор с Министерството на външните работи в посока визите за туристи от Русия и Турция да станат дълготрайни.

За да потвърди своята интензивност Ангелкова уведомила присъстващите, че не престават обичайните срещи с огромни задгранични туроператори, опериращи на пазар България с чешки, полски, съветски, немски и други. Целта била да се насърчат ранните записвания за идващите сезони и оптимално да се разширят крилата им в границите на 2-3 години, като настройката е цялостен потенциал да се доближи не от юли, а много по рано. Шефката на туризма у нас не пропусна да популяризира и идния двустранен бизнес-форум взаимно с Асоциацията на туроператорите в Русия, по време на който щели се състоят и срещи с българския туристически отрасъл.

Коментирът й обвързван с постигнатото в бранша през тази година "в изискванията на мощна интернационална конкуренция ", се е лимитирал с това, че "независимо от сложния юни, данните за първото шестмесечие на 2019-а сочат спад от 0.3% в задграничните визити по отношение на същия интервал на рекордната 2018 година.

Както не един път "Банкеръ " е коментирал, министърката много ловко борави със статистиката и цифрите, които в множеството случаи са истина, само че единствено в нейната глава.

Ангелкова е призовала бизнеса да продължи да работи още по-усърдно и да се включи в реализацията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще започва от 1 октомври. До тази дата бе даден гратисен интервал за бизнеса и общините, а по-късно законът планува наказания за всеки, който не се е записал в базата данни. При неспазване на условията ще има съществени наказания, предизвести министърът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР