Министърът на туризма Марияна Николова ще предложи на Националния оперативен

...
Министърът на туризма Марияна Николова ще предложи на Националния оперативен
Коментари Харесай

Министърът на туризма предлага ресторантите да работят до късно на Нова година

Министърът на туризма Марияна Николова ще предложи на Националния действен щаб да се направи изключение и на 31 декември заведенията за хранене в хотелите да работят до 00.30 ч. 

„ Предложението на сектора е най-малко до 00.30 да могат да работят заведенията за хранене в хотелите, с цел да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и питиета в стаите. Мисля, че по този начин ще е и по-хигиенично вместо туристите да се разхождат и събират по стаите. Това зависи от спомагателни разисквания с премиера и Щаба “, изясни в ефира на Николова. По думите й няма да се позволява скупчване на хора и осъществяване на тържества. 

Пред bTV Марияна Николова разгласи, че е била скришен клиент - дегизирана с маска и качулка, с цел да ревизира качеството на хотелските услуги и съблюдават ли се ограниченията.

„ Направих няколко визити като скришен клиент с едно спортно яке и качулка в някои от хотелите. Бях скришен клиент във Велинград, с цел да видя дали в действителност се съблюдават часовете. Бизнесът не си разрешава нарушавания – един да допусне нарушаване, това значи, че ще е леке за целия отрасъл. Вчера направих ревизия на Боровоец. Високо на Ястребец имаше сняг и имаше туристи, на Пампорово и Банско - също. При инспекциите на място на 24 декември в спа курортите видях хората умерено да си вечерят и одобряваха ситуацията “, съобщи вицепремиерът.

Относно зимния сезон министърът съобщи, че сега резервациите са на 30%, като и в идващите месеци още веднъж ще се разчита на български гости. „ Имаме резервации от Северна Македония, Сърбия, Турция, за какво не и от Израел, Молдова и Украйна “, добави тя. 

„ По отношение на туризма практиката демонстрира, че антигенните проби работят “, съобщи министърът. На въпрос за почналата имунизация против COVID-19 вицепремиерът уточни, че е подготвена да се имунизира обществено и чака в най-скоро време да има тази опция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР