Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на

...
Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на
Коментари Харесай

Проданов: Няма да има украинци, оставени на улицата

Министърът на туризма Христо Проданов ще упорства до края на седмицата Националният спешен щаб за бежанците да има ясна информация и график за това къде ще бъдат настанени украинците след края на май.

„ Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое разбиране е, че час по-скоро би трябвало да бъде стартирана засилена интеграция. Министерството на туризма не ръководи бежанската рецесия. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които одобриха украинците”.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия министър Проданов.

Министърът на туризма разяснява и антикризистните ограничения.

„ Предвидимите помощи в действителност са ориентирани към всички сектори, а освен към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате госпожа Фандъкова къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски превоз. Важно е да се поддържа бизнеса, тъй като той би трябвало да се резервира, с цел да преминем през тази инфлация”, сподели министърът на туризма.

По думите му е нужен спомагателен разговор сред партиите в обединението.

„ Безспорно е комплицирано да се ръководи в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите разлики излизат нескрито, само че в разногласията се ражда истината. Когато подписвахме съдружното съглашение, нямахме тези рецесии, които възникнаха”, добави той.

Според него няма заплаха от предварителни избори и обстановката ще се успокои.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР