Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с посланика на Кралство

...
Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с посланика на Кралство
Коментари Харесай

Христо Проданов обсъди с посланика на Кралство Мароко увеличаване на туристопотока

Министърът на туризма Христо Проданов беседва с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи. " Важно е да работим по взаимни планове, ориентирани към увеличение на двустранния туристопоток ", съобщи министърът. По думите му преди пандемията от COVID-19 е имало интерес и към двете страни, само че въведените рестриктивни ограничения в Мароко и България са нарушили този темп. Той изрази вяра, че пандемията към този момент ще завърши и в най-скоро време ще имаме опция да живеем, работим и пътуваме обикновено.
" Вярвам, че ситуацията ще се възвърне, с цел да можем да си сътрудничим и работим дружно за туризма ", посочи още министър Проданов.
От своя страна Н.Пр. Закия Ел Мидауи сподели, че Мароко е интернационална туристическа дестинация, само че е доста наранена от климатичните промени. По думите ѝ коронавирусът е засегнал туризма, а и доста други стопански браншове в страната, само че все пак посолството е отворено за взаимни планове. " Мароканците правят оценка България като привлекателна дестинация за ски и спа туризъм. „ За нас е значимо да подтикваме туристите и от България, и от Мароко да опознаят забележителностите в двете страни ", посочи посланикът.
По време на срещата бяха разисквани бъдещи взаимни начинания и маркетингови интензивности, които биха съдействали за възобновяване на туристообмена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР