Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с представители

...
Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с представители
Коментари Харесай

Министърът на туризма към бранша в Добрич: Ще предложим облекчаване на режима по издаване на визи

Министърът на туризма Христо Проданов организира работна среща с представители на туристическия бранш и от област Добрич.

Дискусията мина още веднъж върху тематиката за посрещането на бежанския поток от Украйна и обезщетенията за хотелите, приели бежанци. От сектора потвърдиха за следващ път желанието си да наемат тези от бежанците, които желаят да стартират работа.

Предвид усложнената конюнктура от военния спор сред Русия и Украйна, се поставяха въпроси кои ще са туристите това лято по българското Черноморие и по какъв начин биха могли да стигат до нашите курорти.

Направи се предложение да се търси опция за туристи, които да пътуват през Турция към България. И да се работи в посока облекчение на режима за издаване на визи или тяхното изцяло отпадане. И по-конкретно за съветски туристи, които да посещават страната ни, влизайки през Турция. За което няма спънка към сегашния миг.

Министър Проданов съобщи изрично, че България прави всичко допустимо за оказване на помощ на хората, които бягат от Украйна, както и че оказва подпомагане на съветските жители, които сега са в България и желаят да се приберат в Русия, тъй като елементарните жители не трябва да стават заложници на политиката.

Срещите с сектора продължиха и в област Търговище, където локалните представители хотелиери и ресторантьори от БХРА и шефа на Регионалния исторически музей в града ме срещнаха с вероятностите и проблемите пред локалния туризъм.

В срещата се включи регионалният шеф Станимир Парашкевов и заместител регионалния шеф Десислава Петрова, както и кметът на община Търговище Дарин Димитров.

В събота министър Проданов посети един от хотелите в Балчик, който бе измежду първите в страната, обезпечил заслон на бежанци от Украйна. Той се срещна с някои от 120-те украинци, намерили избавление в Балчик.

" Гордея се с всички представители на туристическия бранш в страната, които в тази комплицирана обстановка демонстрираха същинското лице на българския народ, нашето гостолюбие и доброжелателност. Именно с такива дейности се гради добър имидж на България ", съобщи Проданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР