Министърът на туризма Христо Проданов е умерен оптимист за предстоящия

...
Министърът на туризма Христо Проданов е умерен оптимист за предстоящия
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Мисля, че летният сезон няма да е лош

Министърът на туризма Христо Проданов е сдържан оптимист за идния летен туристически сезон. Пред публицисти в Народното събрание той разяснява въздействието на военния спор в Украйна върху идния летен сезон у нас и въпроса с съветските туристи.

Според Проданов страната ни има огромен капацитет като туристическа дестинация в Румъния, Полша, Сърбия и Северна Македония. Той изрази вяра и българите още веднъж да останат в България и да изберат родните курорти, като по този метод поддържат туристическия отрасъл,  който е бил най-засегнат по време на пандемията от COVID-19. Мисля, че сезонът няма да е неприятен, разяснява Проданов. Той уточни, че Министерството на туризма работи за понижаване до най-малко на отрицателните последствия от военния спор.

Относно заплащанията на хотелиери за настанени украински бежанци министърът разясни, че до момента нито един не е получил средствата от 40 лева за емигрант. Администрирането, събирането и обработването на данни за интервала от 24 февруари до 31 март ще стартира в интервала от 1 до 5 април, изясни Проданов. По думите му всички, които са настанили такива хора, ще имат опция да подадат заявки. Ние ги следим посредством единната система за туристическа информация, сподели министър Проданов и посочи, че сега са към 680 местата за настаняване, в които са посрещнали хора от Украйна. 

На въпрос дали частните домове също би трябвало да получават такава помощ, министърът обясни, че там няма по какъв начин да бъдат изпращани инспекции и да бъде упражняван надзор за разходването на средствата. По думите му, защото това ще бъдат европейски средства по линия на европейската взаимност, главната цел на министерството е да следи за транспарантното, почтено и вярно консумиране на тези средства. Няма по какъв начин да наблюдаваме частните домове и квартири, тъй като те не са регистрирани, също така изпращаме неочаквани инспекции на другите места дали в действителност са толкоз хората или не са, което няма по какъв начин да се случи с частните квартири и домове, изясни Проданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР