Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе среща с представител

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе среща с представител
Коментари Харесай

Малайзия проявява интерес към българските ски и СПА курорти

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира среща с представител на един от водещите и най-големи туроператори „ Asian Overland Services “.

Срещата с господин Нур Исмаил се реализира по самодейност на почетния консул на Малайзия в България Петър Курумбашев.

За потребителите от далечни дестинации като Малайзия България е част от Европа и от Балканите и може да бъде обсъждана като част от смесен туристически артикул, който ние обсъждаме със прилежащите Гърция и Турция, акцентира министър Димитров.

„ България би трябвало да се отвори към далечните пазари и сполучливата формула за това е точно основаването на общ Балкански артикул, “ сподели министър Димитров.

В този подтекст Нур Исмаил показа, че Малайзия има обичайно близки връзки с Турция, постоянно я избират като желана дестинация и логистичните благоприятни условия на мегаполиса Истанбул могат да допринесат за увеличение на туристопотока към България.

Според госта малайзийците, които имат извънредно разнообразна природа и задоволително развъртян пазар на морския туризъм, България е забавна дестинация със своите зимни курорти. „ В листата с желанията си всеки малайзиец желае най-малко един път в живота си да отиде на ски почивка “, сподели Нур Исмаил. В отговор министър Димитров даде образец с Банско като одобрен и желан европейски зимен курорт и добави, че България е на второ място в Европа по брой минерални извори, услугите ни в СПА туризма са на международно равнище и също са добър мотив да изберат почивка в България.

Малайзия е една от желаните от българите дестинации за отмора от висок клас и това гради добра основа за развиване на двустранните връзки в туризма, акцентира почетният консул на азиатската страна у нас. През 2019 година е имало близо 3,6 хиляди визити на български туристи в Малайзия. Същевременно, представителят на туроператорската компания уточни месеците март и септември като желани за пътувания и като интервали, в които се провеждат значими туристически събития в Малайзия.

Според министър Димитров има добър капацитет в обмена на професионален опит и на фрагменти сред двете страни, а това ще докара и до активизиране на двустранните контакти и пътуванията. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР