Министърът на туризма д-р Илин Димитров лично поздрави българските участници

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров лично поздрави българските участници
Коментари Харесай

Министър Димитров и посланик Шекерлетова поздравиха участниците от Международното туристическо изложение

Министърът на туризма доктор Илин Димитров персонално поздрави българските участници на националния щанд при започване на първия работен ден от Международното туристическо ревю ITB Берлин 2023, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Общо 44 участници от бранш туризъм - общински администрации и експерти от сектора се показват на общата повърхност от 500 кв. м. Министър Димитров обиколи щандовете, придружаван от посланика на Република България в Германия Н. Пр. Елена Шекерлетова и туристическото аташе на страната ни в Берлин Тихомир Патарински.

В началото на деня министър Димитров организира работна среща с дипломат Шекерлетова. Те разискаха маркетингови тактики за промотиране на дестинация България и по какъв начин по-ефективно да работят на институционално равнище за реализиране на поставените цели и възобновяване на пазар Германия. Като вероятни области за партньорства по линия на туризма сред България и Германия бяха обрисувани двустранното съдействие на институционално равнище сред Министерството на туризма на България и Федералното министерство на стопанската система и изменението на климата, съдействие с Комисията по туризъм в немския Бундестаг и с нейния ръководител Яна Шимке, в областта на опазването на здравето, здравния туризъм и балнеологията и особено с немските държавни здравни каси, които поемат разноските на обезпечени немски жители за водолечение у нас. Беше подложен акцент върху процеса на дигитализацията и съответни стъпки за поощряване на транспортната съгласуваност - с разкриването на повече постоянни и чартърни полети до България. Посланик Шекерлетова изрази мнението, че територията на институционалното съдействие е добре да се разшири с работа в провинциите и районните браншови организации.

На публична гала нощес беше даден старт на Берлинското ревю след три години неприсъствено осъществяване на туристическата борса и близо 6 десетилетия история от основаването му. Тази година страната сътрудник е Грузия, която бе и алегоричен хазаин със специфична основна роля в церемонията по откриването на ITB. В откриването участваха и публични лица - своите приветствия сервираха кметът на Берлин Франциска Гифай, министърът на стопанската система и на климатичните промени на Германия Роберт Хабек, генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили, Джулия Симпсън, президент и основен изпълнителен шеф на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили.

Пандемията и войната в Украйна ни демонстрираха какъв брой сме подвластни един от различен и какъв брой глобализиран свят сме основали, сподели кметът на Берлин в обръщението си към хилядната аудитория.

Пътуването се завръща, светът се сплотява за мир посредством туризма, да преобърнем рецесията във опция. Това бяха част от посланията на Зураб Пололикашвили. До края на 2023 година Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации чакат цялостно възобновяване от пандемията с планирани равнища 80-95% до края на 2023 година, разгласи генералният секретар на СОТ. Най-после Азия се завръща, сподели той. В Европа за 2022 година са регистрирани 600 млн. интернационалните визити и 80% възобновяване на Стария континент.

След като за травъл промишлеността думата “промяна " беше основна за миналата година, напълно на място идва и мотото на ITB Берлин за 2023 - “Да управляваме трансформацията ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР