Министърът на труда в лявото испанско правителство Йоланда Диас поиска

...
Министърът на труда в лявото испанско правителство Йоланда Диас поиска
Коментари Харесай

Испански министър иска да удължи временния данък върху богатството

Министърът на труда в лявото испанско държавно управление Йоланда Диас изиска в сряда данъкът върху благосъстоянието, натрапен за двегодишен интервал, да бъде продължен за неустановен период, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Това се случва седмици преди в страната.

Диас прикани през вчерашния ден в Мадрид огромните корпорации да заплащат повече налози. Това не значи нарастване на данъчната ставка, а по-скоро " всеобхватна промяна на испанската данъчна система ", с цел да стане по-справедлива, сподели тя.

" Не е вярно фризьорски салон да заплаща 17.5 на 100, а по-голям тръст 3.5 на 100. Тези, които имат повече, би трябвало да внасят повече ", означи министърът на труда.

 Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж

Йоланда Диас ще се кандидатира на идните парламентарни избори на 23 юли отпред на основания от нея предходната година съюз " Сумар ".

В петък към него се причислиха партиите " Подемос " и " Обединена левица ". Като " Унидас подемос " партиите са част от държавното управление на малцинството, ръководено от премиера Педро Санчес от Испанската социалистическа работническа партия.
Данъкът върху благосъстоянието бе натрапен, с цел да се противодейства на последствията от войната в Украйна и покачващата се инфлация. Той е 1.7 на 100 и се постанова при равнище на приходите от 3 милиона евро до 5 милиона евро, повишавайки се поетапно до 3.5 на 100 за активи над 10 милиона евро.
Смята се, че съвсем 25 хиляди испански данъкоплатци са наранени.

Санчес насрочи изборите, откакто неговата Испанска социалистическа партия и съдружниците ѝ от левия политически набор на районните и локални избори на 28 май, напомня ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР