Министърът на труда и социланата политика Бисер Петков заяви, че

...
Министърът на труда и социланата политика Бисер Петков заяви, че
Коментари Харесай

Работи се по ново законодателство за хората с увреждания, увери Бисер Петков

Министърът на труда и социланата политика Бисер Петков съобщи, че продължава разговора с всички представители на хората с увреждания, в това число и с майките на деца с увреждания. Работи се и по ново законодателство, увери министър Петков.

" За мое страдание митингите, безмълвните митинги, както те ги дефинират, не престават евентуално и в този момент на открито, като това, което министерството прави, и аз персонално като министър, е да водим един натоварен разговор с представители на майките на деца и на лица с увреждания, с цел да реализираме единодушие ".

Министърът удостовери, че има няколко разновидността за финансовата стойност на ограниченията за персонална помощ, поискани от майките. Най-евтиният вид ще изисква 100 милиона лв. в допълнение. Финансовите планове са предоставени на министър Владислав Горанов и на премиера.

„ Много е мъчно да се направи прецизен план. Всички, с които разясних, показаха мнение, че би трябвало някакъв пилотиращ стадий, с цел да може да се откри в действителност какъв брой хора с увреждания ще употребяват тази персонална помощ, какъв ще бъде разходът, само че това е ясно, че този разход, привързан с минималната работна заплата, при заложените темпове на повишаване на минималната работна заплата, ще пораства сензитивно ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР