Министърът на труда и социалната политика връчи лиценз на нова

...
Министърът на труда и социалната политика връчи лиценз на нова
Коментари Харесай

Сачева: Тази година ще бъдат закрити 10 дома за пълнолетни с разстройства

Министърът на труда и обществената политика връчи лиценз на нова обществена услуга за резидентна грижа за възрастни в село Межден, община Дулово. Тя е първата, която получава подобен от Агенцията за качество на обществените услуги (АКСУ) след нейното основаване и влизането в действие на.
В триетажната постройка към този момент са настанени трима консуматори, а потенциалът е общо за 15 души над 65 година Услугата разполага с машини, които оказват помощ на трудноподвижните хора да се придвижват. Тя беше проверявана два месеца преди да бъде публикуван лицензът, а контролът ще продължи и след пускане на грижите за възрастните.
 Глас от Швеция: Ставащото в домовете за възрастни хора е просто извънредно Глас от Швеция: Ставащото в домовете за възрастни хора е просто извънредно
Смъртта в домовете за възрастни хора в този момент се популяризира със скоростта на горски пожар. Към жителите не позволяват околните им, а п...
Сачева уточни, че в идващите години следва да започва процесът на на услугите за остарели хора. За задачата по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " в идващия програмен интервал ще бъдат отделени 750 млн. лева за създаване и съоръжение на нови Центрове за настаняване от фамилен вид.
През 2021 година ще бъдат закрити 10 профилирани институции - по пет дома за пълнолетни с умствена назадничавост и за пълнолетни с психологични разстройства, като потребителите им ще бъдат настанени в услугите от новия вид, които дават отговор на критериите за качество.
Агенцията за качество на обществените услуги е органът, който може да издава лиценз, както и да го лишава при открити нарушавания. За първи път в Закона за обществените услуги беше регламентирано АКСУ да лицензира и всички частни снабдители на услуги за лица над 18 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР