Министърът на труда и социалната политика Ведат Ъшъкхан заяви днес,

...
Министърът на труда и социалната политика Ведат Ъшъкхан заяви днес,
Коментари Харесай

Минималната заплата на държавните служители в Турция става 22 хил. лири

Министърът на труда и обществената политика Ведат Ъшъкхан съобщи през днешния ден, че минималната заплата на държавните чиновници в Турция от юли става 22 хиляди турски лири (1670 лева.), съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер. 

Ъшъкхан посочи, че нарастването на заплатите на държавните чиновници, както и на пенсиите ще бъде утвърдено от Народното събрание през юли. Той напомни, че президентът Реджеп Ердоган разгласи още през май, че минималната работна заплата на държавните чиновници ще стане 22 000 турски лири.

Миналия месец минималната заплата на държавните чиновници и на чиновниците в някои свързани браншове в Турция бе увеличена с 45% до 15 000 лири. Решението за увеличението бе взето няколко дни преди президентските и парламентарни избори, състояли се на 14 май.

Вчера министър Ъшъкхан заяви, че минималната заплата в Турция от 1 юли се усилва с 34 на 100, като размерът на чистата минимална работна заплата ще бъде 11 402 турски лири (863,52 лв), а брутната - 13 414 турски лири (1015,9 лв). 

В момента размерът на чистата минимална работна заплата в Турция е 8506 турски лири, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР