Министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, е

...
Министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, е
Коментари Харесай

Вижте министър Сачева като булка

Министърът на труда и обществената политика – Деница Сачева, е майка героиня. Тя отглежда сама осиновения си наследник Виктор, който е към този момент на 6 години, а го взема, когато е едвам 10-месечно бебе, изоставено в дом от биологичните си родители.
 Вижте министър Сачева като младоженка (СНИМКА)
Тя е единствен осиновител на момченцето, въпреки преди години да е била омъжена. Сачева към момента пази мемоари от брака с някогашния си мъж, който е бил служител на реда. Навремето двамата създали класическа женитба, а тя била обичайната младоженка – с дълга бяла рокля, венец от рози в косите и тънко покривало. “Запознахме се, до момента в който той копаеше една дупка на двора, а аз къртех една водосточна тръба ", разяснява шеговито министър Сачева срещата си с някогашния си брачен партньор.

Още по това време Деница взема решение изрично, че когато навърши 40 години, ще отгледа като свое оставено в дом дете. “Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновено дете, а аз обичам да се дълбая в аргументите и следствията. Отгледана съм от баба и дядо. Те осиновили майка ми преди към 60 години, и знам прелестно, че хората се свързват с обич, а не с кръв ", споделя обществената министърка.

Борбата за сина ѝ Виктор и лишава два месеца вървене по тъгите, до момента в който уреди документите, само че чудото се случило тъкмо точно на Коледа. “Заживяхме вкъщи, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, в случай че ви кажа, че не ме беше боязън. Страх ме беше от всичко – от смяната, от незнайното, от отговорността. Но постоянно, когато ме е боязън, си споделям – добре, това, от което те е боязън, е ясно. Дай да забележим в този момент, в случай че беше цялостна с обич, а не със боязън, какво щеше да направиш. И по този начин не преставам напред. Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е подготвен да я чуе. Ще бъде учтив в почитание към биологичната си майка. И ще пораства свободен от предубеждения. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му оказа помощ самичък да си ги открие. И имам намерение да свърша това с доста обич и самообладание ", споделя Сачева през 2016 година, когато споделя обществено историята си на родител, с цел да поддържа хората, които се борят да станат осиновители. В момента в грижите за Виктор ѝ оказва помощ нейната майка, защото работата ѝ е доста натоварена. Малцина знаят, че тя стартира работа в общественото министерство още на 21 години. Бойко Борисов я връща там, давайки ѝ ключа от министерския кабинет в края на 2019 година Иначе днешният обществен министър има безупречно CV – дипломи за обществена педагогика, ръководство на туризма, здравен мениджмънт, магистратура по връзки с обществеността. Не липсват курсове по политически и обществен маркетинг, ръководство на общественото подкрепяне и услуги, ръководство на риска. За момента синът ѝ, който от време на време я придружавал на работа и с старание слагал печати, не желал да следва пътя ѝ. Първо мечтаел да е доктор, след това пожарникар, а в този момент – супергерой, написа " Ретро ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР