Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева стана посланик

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева стана посланик
Коментари Харесай

Деница Сачева стана посланик на европейския хакатон за справяне с COVID-19

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева стана дипломат на европейския хакатон #EUvsVirus, на който ще бъдат препоръчани хрумвания и решения за справяне с следствията от COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

Събитието стартира довечера и ще продължи до неделя. То се провежда от Европейската комисия и е под патронажа на комисаря по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

По думите на министър Сачева това е извънредно интелектуално предизвикателство, защото препоръчаните хрумвания би трябвало да са ексцентрични, ефикасни и далновидни. " Тази пандемия е първото сходно предизвикателство, което визира толкоз доста хора и системи, само че и демонстрира какъв брой сме свързани. За да запазим тази съгласуваност, би трябвало да взимаме бързи, само че и добре премислени решения. Радвам се, че мога да бъда част от основаването на нови благоприятни условия в рецесията ", е показала тя, представена в известието.

В Паневропейския хакатон ще се включат и уредниците и участници в българския хакатон " Да хакнем рецесията ". Министър Деница Сачева и екипът на Министерството на труда и обществената политика поддържаха родната онлайн конкуренция, която се състоя от 27 до 29 март.

В надпреварата тогава се включиха 850 души, които за 48 часа генерираха 111 хрумвания за превъзмогване на рецесията. Шест плана за обществени нововъведения и за промяна на пазара на труда бяха измежду спечелилите, а най-интересните бяха система за преразпределение на непродадената и неизползвана храна от заведенията за хранене към социалнослаби и нуждаещи се, платформи за извършване на покупки, за търсене и предложение на почасова работа, както и за подкрепяне на театралното изкуство и спорта по време на рецесия.

От министерството пожелават триумф на българските участници в европейския хакатон. Повече информация за него може да се откри на адрес: https://euvsvirus.org/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР