Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще каже

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще каже
Коментари Харесай

Министър Сачева отговаря на въпроси за схемата 60/40 и как ще се рестартира икономиката

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева ще каже и какви са проектите на държавното управление на стимулиране на стопанската система след рухването на рестриктивните мерки

© Надежда Чипева Икономическата рецесия стартира да набира скорост по едно и също време със здравната и въпросите към този момент не са свързани единствено с това какъв брой ще продължи епидемията, а какво ще стане с компаниите, с работните места и с стопанската система. Конкретни отговори обаче към момента липсват, а процедурата към предлагането, разискването и приемането на държавните ограничения за поддръжка на бизнеса като че ли усилиха тази неустановеност. Заявената финансова поддръжка през бюджета не е напълно дребна, само че разногласията са свързани с това по какъв начин най-ефективно да се употребява.

За да помогне на бизнеса да се ориентира в създалата се обстановка, " Капитал " провежда уебинар с присъединяване на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева. На него ще бъдат разисквани още и опциите за рестартиране на стопанската система - какво възнамерява страната, откакто бъдат анулирани рестриктивните мерки.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Онлайн събитието ще се организира във вторник (7 април) от 16 часа. Участието е гратис, само че изисква наложителна регистрация тук.

Министър Сачева дава отговор за главната мярка на държавното управление - схемата 60/40 за компенсиране на заплатите на служащите, която бе избрана от редица работодатели като безполезна заради обстоятелството, че изисква от тях да заплащат цялостните хонорари както на чиновниците, които работят, по този начин и на тези, които не правят никаква активност.

Въпреки че процедурата по кандидатстване за помощта е към този момент отворена и се одобряват заявки, към момента има доста неясноти към нейното използване - коя компания и тъкмо при какви условия може да взе участие, за всички или единствено за част от чиновниците може да се получат обезщетения, какви насрещни задължения се поемат, не е ли по-изгодно да се съкратят служащи, какво става, в случай че заради неналичието на доходи не може да се заплащат повече заплати, по какъв начин ще бъдат обезщетени чиновниците, които не престават да работят, само че заплатите им би трябвало да бъдат понижени, може ли да се желае отплата за чиновници в отпуск, наложително ли е компенсацията да бъде на база януарската заплата и така нататък

Със сигурност всяка обособена компания има собствен проблем, с който се е сблъскала в актуалната изключителна обстановка, а и оферти по какъв начин нещата да се случват по-добре. Можете да зададете своя въпрос към министъра авансово тук или да пишете по време на уебинара. Поради огромния брой участници не всички въпроси могат да получат отговор непосредствено на уебинара, само че от Министерството на труда и обществената политика поемат уговорката да го създадат през идващите дни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР