Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева проведе среща

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева проведе среща
Коментари Харесай

Деница Сачева се срещна с митрополитите на Светия Синод

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева организира среща с митрополитите на Светия Синод Техни Високопреосвещенства Ловчанския митрополит Гавриил, Варненския и Великопреславския митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим, Врачанския митрополит Григорий, Видинския митрополит Даниил, Негово Преосвещенство Мелнишкия свещеник Герасим.

На срещата беше разисквано мнението на Българската православна черква по Закона за обществените услуги , оповестиха от МТСП.

Министър Сачева срещна висшите духовници с главните правила, залегнали в нормативния акт , като ги увери, че той няма за цел да регламентира противозаконни и голословни намеси в фамилиите, осъществяване на антисемейни политики или лишаване на деца от техните родители. По думите й е належащо да се изготви правилник и карта на пазара на обществените услуги, с цел да бъде нараснало качеството им. Има потребност и от повишение на квалификацията и в допълнение обосноваване на обществените служащи, добави тя.

Висшите духовници поддържаха отлагането на Закона за обществените услуги, с което ще се даде време за разговор по съответните текстове и настояха Българската православна черква да взе участие в разискването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР