Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева допълни заповедта

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева допълни заповедта
Коментари Харесай

Сачева допълни заповедта за затворените бизнеси

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева добави заповедта за затворените бизнеси, чиито служащи могат да получават до 24 лева дневно отплата от страната поради това, че са в неплатен отпуск. Работодателите, които са прекратили активност от 29 октомври 2020г., може да изискат средства за чиновниците си до 60 дни. Такива са притежателите на питейни заведения, механи, винарни, бирарии, кафенета, на езикови и просветителни центрове, на други обучителни центрове и школи, както и на компании, които провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма. Към тях се прибавят и професионалните колежи.

За обезщетения може да кандидатства и личният състав на частните детски градини и ясли, кина, нощни заведения, пиано и нощни питейни заведения, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито. Право имат още заетите в икономическите действия, свързани с концерти, основаване и показване на представления онлайн като оперни, оперетни, циркови и други театрални творби, режисьори, продуцентите, сценографи, дизайнери на костюми и осветяване, механически експерти, работещите в музеи, както и в браншове, свързани с всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент и работещите в солариуми, сауни, салони за намаляване и масаж.

Наетите на 8-часов работен ден имат право на 24 лева отплата за всеки ден в неплатен отпуск. Ако служителят е нает на ненапълно работно време, средствата се пресмятат съразмерно на записаните в трудовия контракт часове. Всички работодатели, които аплайват по мярката " Запази ме ", ще би трябвало да задържат служащите, за които желаят финансиране от страната, толкоз време колкото са получавали пари от страната. Желаещите да употребяват обезщетения би трябвало да дават на работодателя си писмена декларация по пример, в която показват интервала за прилагане на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат средствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР