Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна
Коментари Харесай

Министърът на труда и социалната политика се срещна с новия състав на Съвета на децата

 Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се срещна със Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето. По време на съвещание в Министерството на труда и обществената политика организацията избра новото си управление и нови представители от 14 области на България.

Министър Петков поздрави участниците в новия състав на Съвета на децата. Сигурен съм, че новите попълнения ще работят с готовност и хъс за отстояване на правата на децата и ще защитават  почтено ползите и правата на своите връстници, сподели той.

Министърът на труда и обществената политика благодари на децата, които напущат съвета, защото са навършили пълноправие. Продължавайте да бъдете дейни, тъй като най-важното е да познавате правата си и да се борите за тях. Давайте интензивно хрумвания, които ще се опитаме да включим в законодателството за да подобрим средата и изискванията за живот на децата в България, сподели той.

По време на срещата министърът отговори на поставените от децата въпроси и взе участие в оживена полемика по доста тематики, които ги вълнуват.

Съветът на децата към ДАЗД е основан през 2003 година в осъществяване на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Закона за протекция на детето. Целта на неговото основаване е да насърчи детското присъединяване в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения. Основната задача на Съвета на децата е да показва детската позиция, мисли и усеща по въпроси, които засягат правото на отбрана, развиването и присъединяване на децата в обществено–политическия живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР