Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков поздрави приемните

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков поздрави приемните
Коментари Харесай

Бисер Петков участва в тържество по случай 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков поздрави приемните фамилии и децата от SOS Детско населено място Трявна във връзка 25-ата годишнина от основаването му.

Щастлив съм, че в този прелестен ден мога да удостоверявам уважението си към пионерския труд на съдружие „ SOS Детски селища България “ за основаването и развиването на приемната грижа у нас. В продължение на повече от четвърт век организацията сполучливо обезпечава фамилна, здравословна и сигурна среда - по този начин нужна за израстването и развиването на деца, лишени от родителска грижа, съобщи министър Петков.

Той благодари на сдружението за положителното партньорство през годините в справяне с провокациите за полагане на фамилна грижа за децата в риск, както и за поддръжката за промяна в бранша на обществените услуги.

Бих желал да се обърна към приемните родители, които поставят грижа за децата в „ SOS Детски селища България “. Да им пожелая здраве, сила и да не престават с професионализъм, безрезервност и любов да се грижат за децата в риск. На вас, деца, желая да пожелая здраве и усмивки, да продължавате да мечтаете и да сбъдвате най-смелите си фантазии, сподели още министър Петков.

В селището сега има 8 приемни фамилии, които се грижат за 30 деца. През последните 25 години приемните родители са отгледали 220 деца, които са навършили пълноправие и са поели независимия си път.

В рамките на работното посещаване в Трявна министър Петков се срещна с кмета на общината Дончо Захариев, с който разиска развиването на обществените услуги в района, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР